Tutorial GeoGebra – Geometrie

GeoGebra este un software matematic deosebit de folositor atât profesorilor, pentru realizarea de material didactic, cât și elevilor, pentru o mai bună înțelegere a conceptelor teoretice prezentate. Acest tutorial GeoGebra se concentrează asupra perspectivei de geometrie.


În episodul de mai jos folosim prima propoziție a lui Euclid pentru a construi un triunghi echilateral, folosind două cercuri ajutătoare. Deși GeoGebra permite construcția directă a poligoanelor regulate, folosind pașii din propoziția lui Euclid putem folosi mai multe unelte puse la dispoziție în aplicație.


Urmând pașii din propoziția a II-a a lui Euclid, fiind date un punct A și un segment BC, construim în punctul A un segment congruent cu BC. Pentru asta ne folosim de semidrepte, poligoane regulate (triunghi echilateral) și intersecții între două figuri geometrice.


Folosind noțiunile prezentate in acest tutorial GeoGebra am creat conținutul mai multor articolelor din acest site. Printer acestea sunt Cercul sau problemele rezolvate de geometrie ca problema #15 sau problema # 22 și nu numai.